Faydalı Dede Mehmet Akçalı Vakfı İlkokulu

WEB https://faydalidmavilkokulu.meb.k12.tr
Adres : Faydalı Mahallesi, Çukurköprü mevkii, No80
VİZYON : Öğrencilerimize sadece öğreten değil; onları yaşama hazırlayan,gelişme ve yenilenmeyi devamlı yaşayan,öğrencilerimizin başarı ve kalite düzeyi ile Kozan´ın önde gelen Köy okulları arasında örnek ve öncü bir okul olmak.
MİSYON : Milli Eğitimin Temel amaçları doğrultusunda;kendisine ve ülkesine soruklu,gelişimini çağın gelişmişlik düzeyi ile sınırlandırmayan,düşüncelerini özgürce ifade edebilen;dürüst,paylaşımcı,kendisine güvenen,mutlu,çecvreye duyarlı,barışçı gençler yetiştirmek
BAŞARILAR : Okulumuz 2013/2014 yılında eğitim öğretime başlamıştır.

Servis :
Ulaşım : Kozan ile Kadirli arasında olup,her iki ilçeye de uzaklığı 17 km dir.Kadirli,Ceyhan ve Gazi köyüne giden dolmuşlar okulumuzun bulunduğu mahalleden geçer.
Yerleşim Yeri : Kozan İlçesi-Faydalı Mahallesi Çukurköprü Mevkii
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Adana il merkezine 85 Km, Kozan İlçe merkezine 17 Km dir.
Kontenjan Bilgileri :
Sportif Etkinlikler :